zondag 24 mei 2020

Verdere herstart scholen vanaf 2 juni


Beste ouders

U hoorde het allicht al: vanaf dinsdag 2 juni biedt de onderwijsminister aan de basisscholen de mogelijkheid om te heropenen voor alle kinderen van de kleuterschool en voor alle leerlingen van de lagere school. *

Uiteraard zijn wij hier in de eerste plaats blij om: er is nu duidelijkheid tot eind juni én wij zullen al onze kinderen, van klein tot groot, nog kunnen verwelkomen in de klas dit schooljaar.  Dat is heel fijn!

Wij bekijken nu hoe we dit kunnen organiseren in overeenstemming met alle opgelegde veiligheidsvoorschriften.  Dat is geen gemakkelijke opgave: zo moeten we o.a. onze klasgroepen in de meeste gevallen halveren.  Helaas is het aantal klassen én leerkrachten op onze school niet onbeperkt.  Hierdoor zullen wij keuzes moeten maken en waarschijnlijk aan geen enkele van onze klasgroepen de door de overheid als maximaal voorziene onderwijstijd kunnen aanbieden.

We zullen u in de loop van de week zo snel en duidelijk mogelijk verder informeren over de precieze, praktische gang van zaken.

Vriendelijke groeten 

Het schoolteam

* Onder voorbehoud van goedkeuring door de Nationale Veiligheidsraad.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten