dinsdag 19 mei 2020

spelletjes van kriebelbeestjes


Dag kapoenen, nog enkele leuke spelletjes voor het lange weekend maar geniet zeker en vast van het zonnetje. De spelletjes kun je nog spelen als het regent!

Hieronder vinden jullie een leuke memorie. Mama of papa drukken de foto's 2 maal af. Je kleeft ze eerst op een gekleurd papier (anders zie je door het blad wat er opstaat en dan is de memorie niet moeilijk, hé), je knipt ze uit en dan kan het spel beginnen. Je draait alle kaartjes om. De eerste mag 2 kaartjes omdraaien. Zijn ze hetzelfde dan mag je ze houden. Zijn ze verschillend, draai je ze terug om en je onthoudt goed wat er op staat. Dan mag de volgende, enzoverder,... tot alle kaartjes omgedraaid zijn. Veel plezier!
(Indien het te moeilijk is, begin je met minder kaartjes bv. 6 paar of 8 paar want 16 paar is direct wel veel) 




Hier zijn nog themakaarten met kriebelbeestjes. Wie kan ze benoemen? Dit is best wel moeilijk maar samen met mama of papa lukt dit wel.




Wie graag nog een spelletje speelt,... hieronder vind je nog een domino. Lees goed hoe je deze domino speelt.... 
1. Knip alle kaartjes uit
2. Je verdeelt de kaartjes onder de spelers
3. De jongste speler legt als eerste een kaartje in het midden
4. De volgende speler legt er een kaartje tegen, met hetzelfde aantal of dezelfde afbeelding erop
5. Als hij geen passend kaartje heeft, is de volgende aan de beurt
6. De eerste speler, die alle kaartjes kwijt is, wint




De slakkenkoers : Je kunt dit spel met 6 spelers spelen. Maak eerst de pionnen, dat zijn de slakken. Je kan het spel ook alleen spelen. Zet de pionnen aan de start(vooraan op de slakken). Gooi voor elke slak om de beurt met de dobbelsteen. Welke slak is het laatst bij de aankomstvlag? Die slak heeft gewonnen! Let op !
Een groene appel = 1 beurt overslaan
Een klokhuis = 1 vakje vooruit
Een boon = 1 vakje achteruit
Veel plezier!






Om het thema helemaal af te sluiten nog een logische volgorde voor wie wil. Wie weet het nog? Wat kwam er eerst? Een cocon, een ei, een vlinder, een rups ? Neen, doen jullie het wel goed? Bravo!
Prettig lang weekend en vergeet niet van het zonnetje te genieten! 🌞
Mails met foto's of filmpjes zijn nog altijd welkom en dan deel ik ze via de blog. Volgende week werken we rond dozen 📦en doeken 👻.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten