dinsdag 5 mei 2020

Dankjewel mama voor de goede zorgen

Wat doen we in de klas rond Moederdag?

We laten de kinderen vertellen over :

  • wie is mijn mama? Hoe ziet ze er uit? Klein-groot, kleur haar, draagt ze graag een rok, een kleed,een broek,...?
  • wat doet mijn mama thuis? Koken, wassen, strijken, poetsen,in de tuin werken,... wat gebruikt ze daar voor? Strijkijzer, kookpot, vergiet, dweil, kruiwagen,... Mag ik mama helpen in het huishouden, zo ja met wat?
  • Heeft mama nog een job? Welke? Wat moet ze daar doen? Welke hobby's heeft mama?
Wat doen we in de klas?
  • we bieden ander gerief aan waar ze mee kunnen spelen, rollen spelen, experimenteren,.. In de keuken bieden we een vergiet, een mengkom, een klopper, een plastic deegrol,...aan. In de huishoek een strijkplank met speelgoed strijkijzer en kledij om te strijken, een wasrek met kledij en wasspelden,.. => Indien je thuis een wasrek hebt, kun je met uw kind gerust samen de was ophangen (techniek wasspelden is een heel goede techniek voor de fijne motoriek!
  • We werken een dag rond mooi maken : lippenstift, oogschaduw, nagellak,.. Samen met je kind kan bv je eens laten schminken door je kind of jij kan je kind eens schminken, de nagels eens lakken van je kind (bij de jongens misschien alleen de pink 😊) Zo kun je de verschillende vingers nog eens benoemen. Juwelen benoemen en aandoen,...
  • Samen koken : soep, taart, pannenkoeken, fruitsaté,... maken, helpen in de keuken, in het huishouden,...
  • We gaan mama tekenen nadat we haar helemaal beschreven hebben : hoofd (ogen,...) lang of kort haar, buik, armen, benen,...(herhalen van de lichaamsdelen) en laat dan je kind zelf tekenen vanuit zijn of haar fantasie(zo zie je hoever je kind staat) een krabbel is ook goed zolang je kind er mama in ziet. Kinderen hebben tijd nodig om een lichaam te tekenen.
  • reeksen maken met een krans van parels : je biedt 2 kleuren aan en afwisselend bv een blauwe, een rode, een blauwe, een rode,....( dit kan ook met blokken, auto's,...)
Kies maar wat je ziet zitten om samen met je kind te doen en je mag zeker foto's nemen en doorsturen.
Dankjewel mama's en papa's voor jullie dagelijkse inzet voor jullie kinderen.
Dit verdient een dikke duim! 👍

Geen opmerkingen:

Een reactie posten