maandag 18 mei 2020

Andere kriebelbeestjes

Deze week werken we nog verder rond kriebelbeestjes. Juf Ilse heeft een liedje gezongen over het lieveheersbeestje : luisteren jullie mee?



Juf Hilde heeft een leuk verhaal van een vervelend lieveheersbeestje. Kijken en luisteren jullie mee?



Het lieveheersbeestje heeft stippen maar er zijn nog andere kriebelbeestjes met stippen. Vertellen jullie op volgende prent welke diertjes er stippen hebben en welke er strepen hebben? Zoeken jullie de dieren onderaan de prent? Kennen jullie hun naam al? Goed bezig!



Geef  de lieveheersbeestjes veel stippen en de andere diertjes weinig stippen!


Zoek de schaduw die bij elk diertje past!



Op de zonnebloem zitten er ook kriebelbeestjes maar de zonnebloem is groot en wil graag op haar steel staan. Knippen jullie op de rode lijn en maak een mooie, grote zonnebloempuzzel! 


Knip de dieren (de bij, het lieveheersbeestje, de spin, de vlinder, de sprinkhaan) uit en mama of papa zeggen waar de dieren staan. Zet ze op de juiste plaats!
  • de bij vliegt boven de bloem
  • het lieveheersbeestje kruipt op het blad
  • de spin verstopt zich onder het blad
  • de vlinder fladdert naast de bloem
  • de sprinkhaan springt tussen de bloem en het blad



Een leuk spelletje om de fijne motoriek te stimuleren. Neem een mand en doe er touwen aan. Zet kriebelbeestjes in de mand en probeer nu met een pincet de kriebelbeestjes te nemen tussen de touwen door. Veel plezier!


Een leuk spelletje met een rietje om alleen of met twee te spelen! Je knipt de lieveheersbeestjes en de bijen uit. Als je alleen bent, mag je met behulp van een rietje alle diertjes op de bloem plaatsen. Als je met twee bent, spreek je af wie welk diertje neemt en probeer je om ter snelst, je diertjes op de bloem te krijgen met behulp van een rietje. Kijk naar onderstaande prent. Veel plezier!



Om af te sluiten heb ik nog 2 leuke verhalen voor jullie. Luisteren jullie mee?







Geen opmerkingen:

Een reactie posten