dinsdag 17 maart 2020

brief ivm coronavirus

Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie
Watermolendreef 167
9100 Sint-Niklaas
03 776 45 22

                                                                                             
Sint-Niklaas    13/2/2020
Beste ouders,

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de lessen te schorsen vanaf 16 maart 2020 t.e.m 3 april 2020 om de verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in te dijken. Gedurende deze periode worden afwezigheden van onze leerlingen niet geregistreerd.
Wat betekent dit voor onze school?
Alle lessen worden geschorst maar we blijven noodopvang (ook voor- en naopvang) verzekeren voor de leerlingen van wie ouders zelf niet in opvang kunnen voorzien of voor leerlingen die anders zouden opgevangen worden door hun grootouders. Indien u uw kind thuis kan opvangen, willen we duidelijk vragen om hem of haar niet naar school te sturen. De gezondheidsdeskundigen raden ten stelligste af om kinderen nu te laten opvangen door hun grootouders.

Onze leerkrachten zetten herhalingstaken klaar op het digitaal platform Bingel en/of Scoodle. Ook oefenbundels of ander werk werd meegegeven naar huis. We vinden het belangrijk om onze leerlingen deze oefenkansen te bieden om zo te voorkomen dat reeds aangeleerde leerstof wordt vergeten. Voor onze kleuters zullen we enkele leer-, speel- en beweegtips delen via onze website.
De oudergesprekken die reeds werden ingepland zouden we gewoon laten doorgaan.
We volgen hier uiteraard de verdere richtlijnen van de overheid verder op.

Nog een berichtje van ons oudercomité
Ons oudercomité zal de geplande wafel- en paaseitjesverkoop voor dit schooljaar annuleren. Iedereen die een bestelling geplaatst en betaald heeft, zal na de paasvakantie worden terugbetaald.

Wat kan je als ouder doen?
Blijf alert voor mogelijke symptomen bij je kind (zoals vooral koorts, maar ook hoesten, zich grieperig voelen). Als die optreden, neem je contact op met de huisarts. 
Spreek met je met je kind over het coronavirus:  https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/hoe-spreek-je-met-kinderen-over-het-coronavirus 

Meer informatie?
Wij houden u verder op de hoogte van de genomen maatregelen via onze website: www.olvp.be/bawat
Vriendelijke groeten,

Het schoolteam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten