woensdag 2 juni 2021

Overal kriebeldieren!

Kevers, wormen, bijen, wespen,... Van ei tot vlinder,... We zijn op zoek gegaan naar kriebeldieren... Wat was dit leuk! De juf had er wat gevangen die we van dichtbij of soms liever wat van verder weg, mochten bekijken. We hebben ze daarna terug buiten gezet, want de kriebeldieren zitten niet graag opgesloten.

Ontdekken hoe kriebeldieren eruit zien, hoeveel poten ze hebben of hebben ze geen poten, welke kleur, kunnen ze vliegen,.. Dit bekijken we zelfs door een vergrootglas.







Kevers maken: een geel of een rood lieveheersbeestje, een groene of een blauwe kever
Eerst scheuren dan kleven












Ondertussen sorteren we de mieren, de lieveheersbeestjes, de bijen en de sprinkhanen, maar niet zomaar. We doen dit met de grijpers. Dit is niet zo gemakkelijk.













Even wat informatie opzoeken...







Na een verhaal van Maya de bij gaan we aan het werk om stukjes te scheuren en er propjes van te maken. Die steken we in de raten van de bijenkorf. 











Wie kent er Rupsje Nooitgenoeg? Dit is een heel leuk verhaal dat jullie kind kan vertellen. Hier zien ze hoe er van een eitje een vlinder kan komen. Er komen ook veel moeilijke woorden in voor, maar de kapoenen kunnen ze gebruiken in een zin. TOP!

We maken een rups met een 2-kleurenpatroon.




Kijk eens naar de resultaten! Proficiat!



Joepie! Schrijfdans! Met 2 handen tegelijk rondjes maken voor de vleugels en op en neer voor het lijfje van de vlinder.










Wat dachten jullie van ons insectenhuisje? Vlinders, de bij, de rups, de spin, het lieveheersbeestje zijn de woorden die hier aan bod komen.





Nog wat spelletjes over kriebeldieren



Dit was een superleuk, leerrijk thema waarbij de kinderen veel nieuwe woorden hebben geleerd. Proficiat, kapoenen!
Vanaf morgen gaan we op zoek naar sportieve papa's. πŸ‘¨⚽⚾πŸŽ£πŸŽ―πŸŽ±πŸŽ³πŸŽ½πŸŽΎπŸŽΏπŸ€πŸ‚πŸƒπŸ„πŸ‡πŸˆπŸ‰πŸŠ. Er is keuze genoeg papa's, want je bent zeker onze kampioen.πŸ†.
Wie een leuke foto heeft van een papa die aan het sporten is, mag deze meebrengen of doormailen. Zo kunnen we bespreken welke sporten onze papa's uitoefenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten