donderdag 25 juni 2020

Brief einde schooljaar

INFO I.V.M. AFSLUITEN SCHOOLJAAR EN START NIEUWE SCHOOLJAAR

Beste ouders

Dit uitzonderlijke schooljaar loopt bijna op z’n einde.  Wij zijn u zeer dankbaar voor het intensief (bege)leiden van uw kind(eren) in de periode van het afstandsonderwijs en de goede samenwerking met de school het hele jaar door!  Ons jaarthema was dit jaar “Content met mijn talent!”  Zowel kinderen, ouders als leerkrachten hebben zich bij het thuisonderwijs kunnen en moeten bekwamen in heel wat nieuwe  talenten …

Met deze brief willen wij u in de eerste plaats kort informeren over het afsluiten van het schooljaar: de laatste schooldag eindigt op 30 juni om 11.30 uur voor de kleuters van K1 (afhalen inkomhal schoolpoort), om 11.40 uur voor de kleuters van K2-3 (afhalen poort rechterkant voetbalstadion) en om 12.05 uur voor de lagere school (afhalen fietsers poort rechterkant voetbalstadion, afhalen voetgangers grote parking linkerkant voetbalstadion).  In de namiddag is er GEEN OPVANG meer (ook niet in ’t Mispeltje).

Rekening houdend met alle veiligheidsmaatregelen proberen wij op deze laatste schooldag toch op een fijne manier afscheid te nemen van het schooljaar en elkaar.  Het oudercomité zorgt naar jaarlijkse gewoonte voor een ijsje voor alle kinderen en we vieren heel bijzonder het afscheid van de kinderen van de 3e kleuterklas, de leerlingen van het 6e leerjaar en kleuterjuffen Martine Baert en Veerle D’Hont die beiden hun onderwijsloopbaan beëindigen.  In tegenstelling tot andere jaren kunnen ouders hier helaas niet bij aanwezig zijn … Er verschijnen zeker een aantal foto’s op onze website!

Het volgende schooljaar dan …  Wij hopen dit zo normaal mogelijk te mogen opstarten van de overheid, maar dat is op dit moment nog hoogst onduidelijk.  Onder voorbehoud plannen wij op vrijdag 28 augustus (17-19 uur) het jaarlijkse kennismakingsmoment met de nieuwe klas en leerkracht.  Wij hopen dit half augustus in een speciale editie van de Gazet Present  te kunnen bevestigen en u volledig correct te kunnen informeren over de start van het nieuwe schooljaar.

I.v.m. het volgende schooljaar kunnen wij wel al het volgende meegeven:

- De schooluren worden aangepast: In de voormiddag zullen de lessen telkens stoppen om 12.05 voor de hele school.  De herstart van de lessen is voor iedereen om 13.25 uur.  Aan het begin- en einduur van de schooldag verandert niets.  Een (tijdelijk) alternatieve uurregeling omwille van evt. nog lopende corona-maatregelen is steeds mogelijk.

- In de kleuterschool hielden wij dit schooljaar een ‘proeftuin’-project met menggroepen voor de kleuters van K2 en K3.  Dit project zetten we stop en we gaan opnieuw naar de vertrouwde, klassieke indeling.

- In het 5e en 6e leerjaar starten we met multileergroepen, waarbij de leerlingen in de voormiddagen in 3 kleinere en in de namiddagen in 2 grotere groepen les zullen krijgen.

- Omdat het nog zeer onduidelijk is wat dan wel/niet zal mogen, is in samenspraak met het oudercomité beslist om ons traditionele eetfestijn niet te laten plaatsvinden in oktober.  Allicht zullen we volgend schooljaar het schoolfeest combineren met een eetavond.

- Door de corona-maatregelen liep ons project i.v.m. de vergroening van de speelplaats vertraging op: we nemen uiteraard de draad weer op.  Wordt vervolgd! 

Maar … dit is allemaal voor later …

In de eerste plaats van ganser harte een fijne zomertijd gewenst!

Het schoolteam


Geen opmerkingen:

Een reactie posten