De kippen van juf Hilde hebben lekkere eitjes gelegd.
Juf Hilde heeft met de eitjes lekkere pannenkoeken gebakken.
Maar je kan eitjes op verschillende manieren eten.
Een roerei, een omelet, een spiegelei of paardenoog en een hard gekookt ei.
Gaan jullie samen met mama en papa ook eitjes proeven ?
Juf Hilde heeft met de eitjes lekkere pannenkoeken gebakken.
Maar je kan eitjes op verschillende manieren eten.
Een roerei, een omelet, een spiegelei of paardenoog en een hard gekookt ei.
Gaan jullie samen met mama en papa ook eitjes proeven ?
Smakelijk
Roerei
Bereiding:
Klop met een garde in een paar keer los.
Verhit 1 eetlepel boter of margarine in een koekenpan.
Schenk het eiermengsel er in
en laat een paar seconden stollen en schep dan met een houten spatel het ei van de buitenste rand naar binnen.
Schep een paar keer goed dor tot het mengsel licht gestold is maar wel nog romig, dit duurt ongeveer een minuutje.
Omelet
Breek de eieren boven een kom. Roer de eieren met de melk en wat peper en zout los met een vork. Klop tot alles net gemengd is. Verhit de koekenpan 30 sec. op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en laat smelten. Zet het vuur hoog en schenk het losgeklopte ei in de pan. Laat 5 sec. stollen. Duw steeds het gegaarde ei naar het midden van de pan, waardoor het nog niet gestolde ei kan garen. Doe dit tot alle ei gestold is, maar nog wel zacht. Zet het vuur laag. Vouw de omelet met behulp van een spatel dubbel en laat op een bord glijden.
Bereidingstip:
Beweeg de pan tijdens het bakken heen en weer. Zo wordt je omelet nog luchtige
Spiegelei of paardenoog
Bereidingswijze
1. Verwarm olie in koekenpan op middelhoog vuur.
2. Doen eieren voorzichtig in pan en draai vuur op laag.
3. Schep steeds de on-gestold eiwit van eidooier, maar de eidooier moet heel blijven.
4. Bak tot eiwit gestold zijn en eidooier bijna gestold. (afhangend van eigen smaak, sommige mensen vinden een nog zachte eidooier lekkerder)
2. Doen eieren voorzichtig in pan en draai vuur op laag.
3. Schep steeds de on-gestold eiwit van eidooier, maar de eidooier moet heel blijven.
4. Bak tot eiwit gestold zijn en eidooier bijna gestold. (afhangend van eigen smaak, sommige mensen vinden een nog zachte eidooier lekkerder)
gekookt ei
Bereidingswijze:
Giet het water in een pannetje en breng het water aan de kook. Laat de eieren 5 minuten koken. Giet ze hierna af en giet er koud water overheen. Tik het eitje en pel deze. Doe hierna een klein beetje roomboter en zout op het eitje om het extra lekker te maken.
En als laatste niet te vergeten een lekker
Geen opmerkingen:
Een reactie posten